Electrabel verhoogt energieprijzen

Electrabel verhoogt de prijzen voor aardgas en elektriciteit - die laatste enkel voor de bedrijfsklanten. Dat kondigt het energiebedrijf vrijdag aan in een mededeling. De prijsverhoging is een gevolg van "de prijsstijging op de internationale markten", zo luidt het. De nieuwe tarieven gaan in vanaf 1 september, maar bestaande contracten zullen worden gerespecteerd.

Belga

"Klanten die een contract bij ons hebben dat loopt tot bijvoorbeeld eind november, zullen pas vanaf die datum bij de vernieuwing van het contract de nieuwe prijs moeten betalen", verklaarde woordvoerster Lut Vande Velde.

De aardgastarieven bij Electrabel stijgen met 13 à 20 procent. "Electrabel is zelf geen aardgasproducent. Wij zijn afhankelijk van onze leveranciers en merken hier een forse prijsstijging op de internationale markten", aldus de woordvoerster.

Voor de professionele klanten (bedrijven) gaat ook de elektriciteitsprijs omhoog vanaf 1 september, tot zo'n 5 procent.

Elke klant zal twee maanden vooraf, vanaf 1 juli, schriftelijk en persoonlijk op de hoogte worden gebracht van de prijsverhoging. Het is niet duidelijk of ook de andere elektriciteitsleveranciers in ons land de tariefverhoging zullen volgen. Bij Essent en Luminus was niemand bereikbaar voor commentaar. Bij Nuon kon men nog niets zeggen. "Het is veel te vroeg om te reageren", verklaarde een woordvoerster.

Nu in het nieuws