Ook maandag normale productie bij Ford Genk

Bij autoconstructeur Ford in Genk zal ook komende maandag aan het normale schema kunnen geproduceerd worden. Op zaterdag zal er niet gewerkt worden. Die cao-zaterdagshift wordt verplaatst naar 30 juni. Een en ander is het gevolg van het gebrek aan onderdelen, te wijten aan de gedeeltelijke instorting van het dak in de assemblagehal en de achterstand die de persafdeling daardoor opliep.

Vanaf maandag zal de situatie van dag tot dag bekeken worden. Het is vooralsnog afwachten of er in de loop van volgende week eveneens zal geproduceerd kunnen worden, zo laat Ford-woordvoerder Jo Declercq desgevraagd weten.

Declercq laat nog weten dat de "luchtbrug" die werd opgezet tussen Ford Genk en de Duitse Fordfabrieken in Keulen en Saarlouis en de Nederlandse autofabrikant NedCar in Born op dit ogenblik goed functioneert en er bijgevolg voldoende onderdelen voorhanden zijn om te kunnen produceren in Genk.

De voormelde fabrieken produceren en transporteren op vraag van Ford Genk gesneden personderdelen. Bij de instorting van het dak vorige week vrijdag raakte een cruciale machine beschadigd, die de zijwanden voor de auto's snijdt.

Nu in het nieuws