Cao-voorstel Tessenderlo Chemie nipt goedgekeurd

Print
De ruim 800 arbeiders van de drie West-Limburgse vestigingen van het chemieconcern Tessenderlo Chemie hebben vrijdag het verzoeningsvoorstel van cao van directie en vakbonden nipt goedgekeurd met 48 procent. Tweeënvijftig procent van de arbeiders stemde tegen. Om het cao-voorstel te verwerpen, was een meerderheid van 66 procent nodig.
Met de goedkeuring van de cao komt meteen ook een einde aan de stakingsdreiging van de vakbonden. Die hadden een stakingsaanzegging ingediend die afliep op 18 juni. Indien de arbeiders het voorstel vandaag/vrijdag met minstens 66 procent hadden afgekeurd, zou er met andere woorden vanaf maandag gestaakt worden bij Tessenderlo Chemie.

In het cao-voorstel is onder meer een loonsverhoging van 13 eurocent en het jaar nadien van 12 eurocent voorzien. De arbeiders krijgen dit jaar ook een gegarandeerde premie van 500 euro en het jaar nadien een premie van 300 euro. In 2008 is ook een bijkomende premie van 200 euro voorzien, zo laat vakbondsafgevaardigde Rob Urbain van het ABVV weten.

.

Nu in het nieuws