Productie Ford Genk maandag en dinsdag gewaarborgd

Bij autoconstructeur Ford in Genk wordt ten gevolge van de instorting van een deel van het dak van de assemblagehal nog niet op volle kracht geproduceerd. Bepaalde persen die door de instorting van het dak beschadigd raakten, zijn weer operationeel, terwijl een aantal andere, waaronder één cruciale pers, op dit ogenblik nog hersteld worden.

Belga

De productie voor vandaag/maandag en morgen/dinsdag is alvast gewaarborgd, onder meer omwille van onderdelen die nog in overschot zijn. Maar indien één bepaalde pers, die de zijwanden voor de Mondeo en de Volvo snijdt, niet hersteld geraakt, dreigt de productie vanaf woensdag en mogelijk voor de rest van de week stil te vallen, zo zegt personeelsdirecteur Dirk Cattoir van Ford Genk.

Het dak van de assemblagehal werd vrijdagavond omstreeks 18 uur getroffen door een blikseminslag. Die veroorzaakte een scheur in het dak, die zich uitbreidde onder druk van de regenval. Bij het incident raakte niemand gewond. De instorting veroorzaakte wel schade aan een aantal persen en een vijftigtal wagens. De aanwezige 2.000 werknemers werden eveneens naar huis gestuurd.

Zaterdag werd er opnieuw geproduceerd bij Ford Genk, zij het niet in alle afdelingen. Dat is ook vandaag/maandag het geval.

Nu in het nieuws