Heropening hoogoven 6 in Luik kost 20 miljoen euro

De heropening van hoogoven 6 op de site van Cockerill nabij Luik kost 20 miljoen euro. Ze zal toelaten om 150 mensen aan te werven.

Belga

Dat zegt Michel Wurth, de topman inzake vlakstaal bij ArcelorMittal in Europa, donderdag in een interview met meerdere kranten. "We werken aan een nieuw industrieel plan voor Luik en WalloniÙ, waarin Industeel en Carinox, in Charleroi, een plaats hebben", zegt Wurth. Hij benadrukt dat de "studie over een eventuele verlenging van de warme lijn na 2009 nog bezig is". Wurth zegt nog dat "de productiekosten in continentale sites als in Luik hoger liggen dan in sites aan de kust, maar dat dat niet betekent dat die continentale afdelingen geen toekomst meer hebben".

"Als we 20 miljoen euro investeren in het proces dan is dat niet in een kortetermijnvisie. We willen de hoogoven zo lang laten werken als mogelijk, tenminste zo lang de conjunctuur dat toelaat".

De stakingsaanzegging die de christelijke metaalvakbond CSC (ACV) op 28 mei had ingediend voor de warme lijn in Cockerill, werd woensdag opgeschort. Directie en vakbonden van de warme lijn kwamen immers tot een akkoord rond het aanwerven van personeel voor hoogoven 6.

Nu in het nieuws