Gecarjackte auto Deschacht duikt op in Frankrijk

In het Franse Douai is vrijdagavond de wagen van voetballer Olivier Deschacht teruggevonden, zo meldt het Gentse parket. De Mercedes CLS 500 werd vorige week maandag buitgemaakt door vier gemaskerde carjackers.

Belga

De carjacking gebeurde om 2.15 uur aan de Alfons Braeckmanlaan in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg. De Mercedes werd bestuurd door een 28-jarige man uit Berlare. Naast hem zat de eigenaar van de auto, de 54-jarige vader van Olivier Deschacht. De profvoetballer rijdt normaal zelf met de Mercedes, maar zijn vader reed er die nacht mee omdat de rest van het gezin met vakantie was.

De daders, die in een wagen met Franse nummerplaten reden, staken de Mercedes eerst voorbij en deden hem vervolgens in een grasberm belandden. Vier mannen met bivakmutsen stapten uit en bedreigden de twee inzittenden. Minstens een van de daders was gewapend. De carjackers blijven spoorloos, maar de wagen werd alvast onbeschadigd teruggevonden. Een omwonende had de politie verwittigd dat de wagen al enkele dagen onbeheerd was achtergelaten.

Nu in het nieuws