Samenwerkingsakkoord tussen transport- en onderwijssector

De sector van het goederenvervoer heeft maandag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met 40 onderwijsinstellingen uit het (deeltijds) beroepssecundair en volwassenenonderwijs. De transportsector stelt onder meer 50 voertuigen ter beschikking van de onderwijsinstellingen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs en Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) maandag.

Belga

Doel van de overeenkomst is om de vervoerssector en de betrokken onderwijsinstellingen beter te laten samenwerken. Het is niet de eerste samenwerking. In 1990 sloten het Sociaal Fonds voor het Goederenvervoer (SFV) en het onderwijs een eerste convenant voor de opleiding vrachtwagenchauffeur in het beroepssecundair onderwijs. Vandaag/maandag tekenden ze een convenant waarbij 14 voltijdse beroepssecundaire scholen, 24 centra voor deeltijds onderwijs (CDO's) en 2 centra voor volwassenenonderwijs betrokken zijn.

Het SFV investeert onder meer in de infrastructuur en uitrusting van scholen. Zo gaat het onder meer om 12 trekkers met opleggers, 4 zware vrachtwagens, 12 vrachtwagens met aanhangwagen, 1 bestelwagen, 9 vorkheftrucks, 4 reachtrucks, 7 transpaletten en 3 elektrische stapelaars. Naast infrastructuur en didactische uitrusting investeert het SFV ook in stageplaatsen en in de promotie van de knelpuntberoepen vrachtwagen-, heftruck- en reachtruckchauffeur.

Nu in het nieuws