Moordenaar en medegevangene wilden ontsnappen

De grootscheepse zoekactie in de Gentse gevangenis De Nieuwe Wandeling is gericht tegen de ontsnappingsplannen van een gedetineerde uit ex-Joegoslavië en een Turkse medegevangene. De mannen zijn respectievelijk veroordeeld voor moord en poging tot doodslag. Het gaat niet om Albanezen, aldus Annemie Serlippens, woordvoerster van het Gentse parket.

Belga

Aan de actie, die rond 06.00 uur startte, nemen 160 agenten van de lokale en federale politie deel. Alle cellen en gemeenschappelijke ruimtes worden doorzocht. Het parket heeft informatie dat een cipier een grote som geld binnensmokkelde en vermoedelijk ook een vuurwapen. De twee gedetineerden zouden het wapen hebben willen gebruiken om te ontsnappen.

De cipier werd woensdag opgepakt. Hij verschijnt vandaag voor de raadkamer in Gent, die over zijn verdere aanhouding zal beslissen. In de zaak zijn ook twee vrouwen aangehouden, die banden zouden hebben met de twee langdurig gedetineerden. Het gaat om een Belgische vrouw en een vrouw van Turkse afkomst.

Nu in het nieuws