2006 was recordjaar voor Vlaams toerisme

Het toerisme in Vlaanderen heeft in 2006 records gebroken. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) stelde maandag in Brugge de cijfers voor. Het aantal aankomsten steeg met 4,8 procent. Veel belangrijker naar omzet is de verhoging van het aantal overnachtingen met 3,9 procent tot 22,5 miljoen. Nooit eerder sliepen zoveel toeristen in Vlaanderen.

Belga

De stijging van het toeristische verblijfstoerisme vertaalde zich volgens Bourgeois in een omzetstijging van 91 miljoen euro. Het toerisme in Vlaanderen was in 2006 goed voor 2,66 miljard euro. De tewerkstelling wordt op 110.000 jobs geraamd, exclusief de vele zelfstandigen en bedrijfsleiders.

Het verblijfstoerisme in de zogeheten kunststeden kende in 2006 een stijging van 5,5 procent tot 8.636.432 overnachtingen. Daarmee steeg het aantal overnachtingen er hoger dan in de rest van Vlaanderen. Uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat 4,6 miljoen toeristen vorig jaar 8,6 miljoen overnachtingen deden in de kunststeden Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven of Mechelen.

De volgende jaren zal vanuit Vlaanderen extra promotie worden gevoerd om de kunststeden als internationaal product verder op de kaart te plaatsen. De opmaak van een toeristisch actieplan voor de kunststeden zit volgens Bourgeois in een laatste fase.

Nu in het nieuws