Wapen in Gentse gevangenis niet gevonden

Bij de grootscheepse zoekactie in de Gentse gevangenis De Nieuwe Wandeling heeft de politie het vuurwapen dat twee gedetineerden wilden gebruiken tijdens een geplande ontsnapping, niet gevonden. Dat zegt de Gentse parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

Belga

BR>

De actie, waaraan 160 agenten van de lokale en federale politie deelnamen, duurde van 6 uur tot 16 uur. De sweeping kwam er nadat de politie de ontsnappingsplannen ontdekte van een gedetineerde uit ex-Joegoslavië en een Turkse medegevangene. De mannen zijn respectievelijk veroordeeld voor moord en poging doodslag.

Het parket had informatie dat een cipier een grote som geld binnensmokkelde en vermoedelijk ook een vuurwapen. Alle cellen en gemeenschappelijke ruimtes werden doorzocht. Dat leverde een aantal handgemaakte snij- en steekwapens op.

De cipier die verdacht wordt van medewerking aan een ontsnappingspoging van twee gedetineerden in de Gentse gevangenis De Nieuwe Wandeling, blijft aangehouden. Dat heeft de Gentse raadkamer beslist. De man heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd, zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. Het parket is er na de zoekactie in de gevangenis, die behalve handgemaakte snij- en steekwapens niets opleverde, van overtuigd dat het vuurwapen niet geleverd werd aan de gedetineerden.

Nu in het nieuws