ULB gaat 'bevoorrecht partnerschap' aan met Berkeley universiteit

Print
De Université Libre de Bruxelles (ULB) heeft een "bevoorrecht partnerschap" afgesloten met de Berkeley Universiteit in Californië, een van de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld. Dat heeft de ULB vrijdag gemeld in een persbericht.
"Dit partnerschap komt niet uit de lucht vallen. We hebben altijd nauw kunnen samenwerken op wetenschappelijk vlak, en Berkeley wordt net als de ULB gefinancierd door de overheid" aldus de ULB. Op de campus van Berkeley lopen meer dan 32.000 studenten rond en geven er meer dan 1.700 professoren les. De universiteit heeft al negentien 19 Nobelprijzen op haar naam staan.

Het "bevoorrecht partnerschap" tussen beide universiteiten past binnen de internationale strategie van de rector van de ULB, Philippe Vincke om de samenwerking met andere universiteiten op te drijven.

Berkeley mag zich tot de vijf beste universiteiten ter wereld rekenen. De top vijf wordt vervolledigd door de universiteit in Fudan (China), de university of British Columbia in Vancouver, de universiteit van Montréal en die van Rijsel.

.

Nu in het nieuws