Processierupsenplaag in Limburg over hoogtepunt heen

Print
De plaag van de eikenprocessierupsen is in Limburg over zijn hoogtepunt heen. Dat bleek vrijdag tijdens een evaluatievergadering in de brandweerkazerne van Bree met alle hulpdiensten en de betrokken gemeenten.
Arrondissementscommissaris Herman Meers: "De lijsten met prioritaire oproepen lopen terug. Er staat momenteel nog een 200-tal oproepen met prioriteit open. Het gaat over rupshaarden aan woningen. De hulpdiensten blijven de rupsen en de irriterende haartjes wegbranden. Dat blijft de aanpak."

Ook de Breese brandweercommandant Jos Vandermeulen bevestigt dat er de laatste tijd veel minder opdrachten binnenkomen. "In verschillende gemeenten zijn er geen wachtlijsten meer. In Bocholt in het kerngebied blijft de lijst wat langer maar daar worden volgende week extra manschappen ingezet. De brandweerkorpsen zitten op hun tandvlees. De andere opdrachten van de brandweer moeten dringend bijgewerkt worden", aldus Vandermeulen.

Eind volgende week heeft nog een evaluatievergadering plaats, maar tot dan blijven de ploegen van brandweer, civiele bescherming, het leger en de gemeentelijke technische diensten actief in de verdelging van de processierupsen. Bij de volgende vergadering wordt ook bekeken of de verdelgingsactie kan stopgezet worden.

.

Nu in het nieuws