Delhaize roept sardienen met sojaolie van merk 365 terug

Print
Delhaize roept sardienen met sojaolie in conserven terug omdat er een te hoog gehalte aan histamine in het product is vastgesteld. Histamine is een allergeen dat allergische reacties kan veroorzaken bij de mens.
De conserven die worden teruggeroepen zijn sardienen van het merk 365 met als lotnummer UC 307 V. Op de producten staat de houdbaarheidsdatum 12/2011.

Histamine ontstaat bij de afbraak van histidine, dat voorkomt in het spierweefsel van vissen. Bepaalde vissoorten die veel histidine bevatten zoals tonijn, makreel en sardines worden regelmatig getest op hun hoeveelheid histamine. Als een bepaalde grens is overschreden, worden de betrokken voedingsmiddelen uit de voedselketen verwijderd.

Mogelijke symptomen bij de inname van een te hoge dosis histamine zijn hoofdpijn, warmteopwellingen, roodheid in het gezicht en problemen met de bloedsomloop. Deze symptomen zijn van tijdelijke aard en hebben geen effect op lange termijn. Wie deze symptomen herkent, krijgt wel de raad een arts te raadplegen.

Delhaize heeft ondertussen alle betrokken producten uit de verkoop gehaald. De klanten die dit product gekocht hebben, worden verzocht het product niet te verbruiken en het terug te brengen naar de dichtstbijzijnde Delhaize of Cash Fresh-winkel. De teruggebrachte goederen zullen worden terugbetaald.

Meer informatie is te verkrijgen bij de klantendienst van Delhaize op het gratis nummer 0800/95 713.

.

Nu in het nieuws