Sabine Dardenne: “Michèle Martin nooit meer vrij”

Print
De ex-vrouw van Marc Dutroux, Michèle Martin, wil voorlopig nog niet vrijgelaten worden uit de gevangenis.
BR>
Voor de strafuitvoeringsrechtbank in Charleroi, waar ze gisteren moest verschijnen, vroeg ze wel penitentiair verlof aan.

Sabine Dardenne (foto), een van de slachtoffers van Dutroux, kwam gisteren naar de rechtbank. Een ontspannen en lachende Sabine stond er op om zelf het woord te voeren. Op de vraag of ze bezwaar heeft tegen de vrijlating van Martin was haar antwoord klaar en duidelijk: “Ja, ze mag nooit meer vrijkomen.”

De zitting achter gesloten deuren duurde maar een paar minuten. Na Sabine Dardenne en haar advocaat kwam ook de advocaat van Laetitia Delhez aan het woord. Hij herinnerde eraan dat Laetitia en haar moeder boven alles de waarheid over de ontvoering willen weten. Michèle Martin luisterde aandachtig maar antwoordde op geen enkele vraag. Haar advocate zei dat Martin voorlopig nog niet wil vrijkomen. Ze vraagt wel penitentiair verlof.

Op 26 april vond in Charleroi een eerste zitting in het dossier plaats. Martin, die werd veroordeeld tot 30 jaar opsluiting, moest verschijnen omdat ze een derde van haar straf heeft uitgezeten. De advocaten van Sabine en Laetitia werden echter niet officieel op de hoogte gebracht en hadden om uitstel van de zitting gevraagd.

De rechtbank hoorde ook de directrice van de gevangenis van Namen, waar Martin opgesloten zit, de grootouders van Julie Lejeune en Paul en Betty Marchal, de ouders van Anl. Volgende week, op 21 juni, valt de beslissing.

.

Nu in het nieuws