Zieke man wil dokter doodschieten

Print
Een 38-jarige Bruggeling is door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot moord nadat hij op de parking van het Gentse Universitaire Ziekenhuis (UZ) de eerste de beste dokter die hij tegenkwam onder vuur had genomen.
BR>
”Als de dokters mij niet kunnen helpen met mijn lichamelijke problemen, dan schiet ik er gewoon één dood”, luidde zijn uitleg.

Een 35-jarige dokter uit Knokke-Heist die aan het UZ verbonden is, liep dinsdagochtend rond 9u op de parking van de ziekenhuiscampus aan de De Pintelaan. Ineens hoorde hij een luide knal en een gesuis naast zijn linkeroor. Hij wist niet wat er gebeurde. Hij keek op en kreeg een bestelwagen in het vizier waarin een man zat. Naast hem lag een krant waaronder iets naar voren stak dat op een buis of de loop van een geweer leek.

Toen de man gewaar werd dat de dokter hem opgemerkt had, ging hij er met gierende banden vandoor. De dokter kon de nummerplaat onthouden. Het bleek om een gehuurde bestelwagen te gaan.

De huurder in kwestie was een 38-jarige Bruggeling. Hij werd woensdag opgepakt en legde meteen bekentenissen af. Hij wilde per se een dokter naar de andere wereld helpen. Speciaal daarvoor huurde hij de bestelwagen en kocht hij een winchester-jachtgeweer. Hij reed naar een plek waar hij wel vermoedde dat er veel dokters zouden samentroepen. Zo kwam hij in het Gentse UZ terecht. Hij stond een tijd op de parking tot hij iemand met een witte kiel in het oog kreeg.

”Dat zal wel een dokter zijn”, flitste het door zijn hoofd. Zonder aarzelen legde hij aan. De kogel miste nipt zijn doel en floot langs het linkeroor van de dokter. Nadien maakte de schutter zich snel uit de voeten.

”Ik zit met een probleem”, verklaarde de man aan de speurders. Wat dat probleem juist is, wil het parket voorlopig niet zeggen.

.

Nu in het nieuws