Situatie in Lokeren steeds grimmiger

De situatie in Lokeren wordt steeds grimmiger.Vorig weekend schoot een verpleger een jonge migrant neer. Dinsdag na schooltijd kreeg Kristien De Brauwer, leerkracht aan het OLV Presentatie in Lokeren, het aan de stok met een groepje allochtone jongeren.

ghouben

De 52-jarige vrouw werd door een van de jongens in elkaar geslagen. Kristien De Brauwer is getrouwd met een Lokerse politieman.

”Eigenlijk moest ik dinsdag helemaal geen les geven”,vertelt Kristien De Brauwer, die getrouwd is met een Lokerse politieman. ”Ik had alleen een aantal papieren nodig om examenvragen op te stellen. Ik ging vlak na schooltijd omdat het dan iets minder druk is op de parking. Aan de poort versperde een achttal allochtone jongeren me de weg. Enkelen van hen volgen les in onze school en er was zelfs een jongen bij uit mijn klas. Ik vroeg of ze alsjeblieft opzij konden gaan,waarop ze me begonnen uit te schelden voor ‘hoer’.”

”Uiteindelijk lieten ze me wel de school binnenstappen zonder me aan te raken. Toen ik mijn collega’s vertelde over het voorval, boden ze aan om me naar buiten te begeleiden, maar ik wuifde dat weg. Eerlijk gezegd heb ik er geen seconde bij stil gestaan dat ik in gevaar kon zijn.”

”Toen ik buiten kwam, stonden ze er nog en een fiets versperde de weg. Opnieuw begon een jongen te roepen en te tieren: ‘Hoer en uw moeder is een hoer’. Ik vroeg hem of hij zijn gedrag nu zelf niet racistisch vond, of hij alsjeblieft de fiets wilde verplaatsen en wat zijn manier van reageren dan wel over zijn eigen opvoeding zei. Als lerares vond ik het normaal hem op die manier aan te spreken.”

”Ik was al halverwege het zebrapad toen ik plots een vuistslag kreeg in het gezicht. Mijn tanden kraakten en alles werd zwart. Na een tweede slag heb ik hem een slag teruggegeven waarop hij als een gek op me is beginnen inbeuken en schoppen, terwijl ik op de grond lag. De andere jongens waren intussen op de vlucht geslagen. Toen hij merkte dat hij alleen stond, is hij er ook snel vandoor gegaan in de richting van het Vrijheidsplein waar afgelopen weekend de schietpartij was. Een collega en een leerling hebben me dan recht geholpen. Ik zat onder het bloed en begreep eigenlijk niet goed wat er was gebeurd.”

T-shirt

Over de aanleiding van het incident tast Kristien De Brauwer nog in het duister. ”Ik droeg een T-shirt met spaghettibandjes. Hebben ze daar aanstoot aan genomen? In de schoolgangen word ik wel vaker door Marokkaanse jongeren nageroepen met ‘madame van de politie’. Toen ik met mijn man eens samen met de fiets naar school reed, werden we bijna van de weg gereden. Maar of dat de reden is, weet ik natuurlijk niet zeker.”

Nu in het nieuws