Oplossing voor minderjarige uit De Stobbe

De 11-jarige N., die sinds februari 2006 met hoogdringendheid op een wachtlijst stond voor opname in een Medisch Pedagogisch Instituut (MPI), wordt per 1 juli opgenomen in een MPI.

Belga

De zaak haalde het nieuws toen het Centrum voor Integrale Gezinszorg De Stobbe uit Antwerpen, waar de jongen verbleef, aan de alarmbel trok omdat er dringend een oplossing moest komen voor de minderjarige.

Om schot in de zaak te krijgen, startte De Stobbe zelfs een kortgedingprocedure tegen de Belgische staat en de Vlaamse overheid wegens hun aansprakelijkheid als zorgdragers voor kwetsbare kinderen. Omdat er in extremis een oplossing is voor N., vervalt het kortgeding.

"De Stobbe is tevreden dat de dagvaarding alvast voor deze jongen het beoogde effect heeft opgeleverd en dat er een definitieve oplossing werd gevonden", klinkt het maandag in een mededeling. "Toch betreuren we het dat we gedwongen werden onze toevlucht te nemen tot juridische acties", vervolgt het Centrum.

Daarom blijft De Stobbe om een crisismanager vragen die snel een veiligheidsplan kan uitwerken voor kinderen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. "Wij zouden 'Veilige kinderjaren als topprioriteit' willen ingeschreven zien in het nieuwe federale bestuursakkoord", besluiten ze bij De Stobbe.

Nu in het nieuws