Rolling Stones triomferen in Werchter

Circa 33.000 personen hebben dinsdagavond een fel gesmaakt optreden bijgewoond van de Rolling Stones op de festivalweide van Werchter.

Belga

Het concert was de opener van het Europese luik van de 'Bigger Bang" toernee die al in 2005 van start ging maar een tijdlang onderbroken werd door de val van gitarist Keith Richards uit een palmboom. Ook in ons land diende om die reden het concert met een jaar te worden uitgesteld.

Na "Start me up" als opener volgden enkele minder bekende nummers zoals Heartbreaker, Rough Justice en Waiting for a friend. Hierna volgde een lange reeks hits zoals Some Girls, Tumblin Dice, It's only rock and roll, Satisfaction, Honky Tonk Woman...

Het podium was ondertussen al een 100-tal meter in de weide vervoerd. De bisnummers waren Paint it Black, Jumpin' Jack Flash en Brown Sugar. De finale afsluiter was Sympathy for the Devil.

Opmerkelijk was het eerbetoon aan de recent overleden James Brown van wie de Stones voor het eerst het vroege nummer I'll go crazy coverden.

Even opmerkelijk waren de vele keren dat Jagger Nederlands of Frans trachtte te praten zoals "we zijn al een week in Brussels, we voelen ons hier thuis" in het begin van de show.