Jonge Belgische cineast in de prijzen op festival Ohio

Print
De jonge Belgische cineast Matthias Lebeer is voor zijn korte film "Brod Ludaka" op het International Film + Video Festival in Athens (Ohio) bekroond met de prijs voor Beste Kortfilm.
Voor "Brod Ludaka" is het niet de eerste bekroning. Zo kreeg hij reeds een eervolle vermelding op het Nashville International Film Festival en de "Special Jury Award for Best Foreign Film" op het St. Louis International Film Festival.

Zowel het filmfestival in Athens als dat in Nashville behoort tot de "Qualifying Festivals for the Short Film Academy (Oscar) Award". Dit betekent dat de kortfilm van deze pas afgestudeerde Antwerpse cineast dankzij deze prijs automatisch meedingt naar een oscarnominatie.

Ook in Europa scoorde "Brod Ludaka", een sterk dramatische kortfilm, reeds zeer hoog. In eigen land kreeg de prent langs Vlaamse kant een eervolle vermelding op het Film Festival van Gent, de CANVAS prijs voor Beste Kortfilm 2006 en de SACD Publieksprijs 2006. Langs Waalse kant werd hij gelauwerd op het FIDEC Film Festival (Jury Prijs), Fête du Cinéma Belge & het Festival du Court-Métrage de Bruxelles.
MEEST RECENT