Antwerpse prostituee maakt via site slechte klanten bekend

Print
De Antwerpse prostituee Hotmarijke gaat door met het publiek maken van telefoonnummers en voornamen van klanten die niet komen opdagen voor een afspraak.
BR>
”Ik verlies daar geen klanten door, integendeel. Ik krijg alleen positieve reacties. Ook van andere prostituees, die vaak met hetzelfde probleem zitten.”

Hotmarijke (”Mijn echte naam geef ik liever niet”) is een amper 20-jarige, in SM gespecialiseerde prostituee die al in diverse tvprogramma’s en tijdschriften is opgevoerd als openhartige experte in betaalde seks. Vorige week kwam via een lezersbrief in Humo aan het licht dat ze op haar website een fakerslijst geeft van alle klanten die hun kat sturen.

”In feite doe ik dat al sinds mei vorig jaar. Toen had ik het verschillende dagen na mekaar voor dat vier, vijf klanten niet kwamen opdagen. Samen met mijn man heb ik besloten een link te creëren op mijn site die leidt naar een Excelbestand met alle fakers."

Intussen heb je dat systeem veranderd.

"Omdat het vorige week in de media kwam, heb ik er een slot op gezet. Alleen wie mij sms’t, ontvangt een code per sms, waarmee hij de lijst kan bekijken. Er staan nu zo’n 150 voornamen en gsm-nummers op. Veel namen zijn wel fake. Klanten zeggen me geregeld dat ze niet onder hun echte naam bellen. Maar de telefoonnummers kloppen."

Op deze manier verdien je er nog wat aan.

"Natuurlijk. Het kost twee euro, voor het versturen en het ontvangen van het sms-bericht. Ik verlies al genoeg door die klanten. Ze spreken af voor één uur, wat 150 euro kost, of voor twee uur, voor het dubbele van de prijs. Je moet misschien andere klanten afzeggen die wel zouden zijn gekomen."

Waarom bellen die mensen niet af? Uit nonchalance of dédain?

"Soms bel ik ze op - ik sla altijd alle nummers op - en dan blijkt meer dan eens dat ze voor hun computer zitten op het tijdstip van de afspraak en zichzelf bevredigen terwijl ze mijn site bekijken en bedenken dat ik hier maar zit te wachten. Dat vinden ze blijkbaar leuk en het kost ze niks. Misschien hebben ze gewoon het geld niet."

Je gebruikt de nummers ook als zwarte lijst.

"Als een van die mannen belt, weet ik het onmiddellijk. Ze krijgen geen afspraak meer. Ik geef de lijst ook gratis door aan collega- prostituees, zodat die gewaarschuwd zijn. Verschillende collega’s hebben me gezegd dat ze het heel goed en moedig vinden dat ik dit doe. Sommigen willen er zelf ook mee beginnen."

De mannen op de lijst zijn minder enthousiast.

"Ik heb er verschillende aan de lijn gehad die bereid waren 150 euro te betalen om van de lijst geschrapt te worden. Geen probleem, dat doe ik dan. Anderen bellen maar willen niet betalen, ook niet als ik zeg dat ze er dan op blijven staan."

Volgens de privacycommissie is het onwettig.

"Daar ben ik mij perfect van bewust. Ik heb het al een paar keer besproken met mijn advocaat. Er moet eerst al iemand klacht indienen, en dat zie ik nog niet zo gauw gebeuren. En als het zo ver komt, zien we wel."
Nu in het nieuws