Museeuw-bikes eist 450.000 euro schadeloosstelling

Johan Museeuw, zaakvoerder van Museeuw-bikes bvba, heeft samen met constructeur IPA-Composites en Bonaventure, invoerder van fietsframes, bij de onderzoeksrechter in Gent een klacht ingediend tegen fietsenhandelaar Martin Pinte wegens "laster en eerroof" en "het opzettelijk vernielen van eigendom".

Belga

Omdat de naam van Museeuw-bikes misbruikt wordt, eisen ze eveneens een schadeloosstelling. Die bedraagt momenteel zowat 450.000 euro, zo hebben ze donderdag in een persbericht laten weten.

Ex-wielerkampioen Johan Museeuw lanceerde vorig jaar samen met een aantal partners een eigen reeks exclusieve koersfietsen. De frames zijn gemaakt uit vlas- en carbonvezel.

"De fietsen zijn van een onberispelijke kwaliteit", aldus Museeuw-bikes uit Lokeren, dat verwijst naar "uitstekende testresultaten" in gerenommeerde fietsmagazines als Cycling News en Top-Velo, waar de fietsen een 10 en een 9,5 op 10 scoorden.

Bij een levering van 23 fietsen aan fietsenhandelaar Martin Pinte uit Bredene liep het mis. Pinte beweert dat na amper enkele honderden kilometers 18 fietsen stuk waren. Pinte, ook sponsor van het Noordzee-wielerteam in Oostende, kondigde een rechtsprocedure aan. De stap van Museeuw-bikes is daar een antwoord op.

"Op een levering van 23 frames hadden wij inderdaad vier breuken op dezelfde plaats, als gevolg van een constructiefout binnen dezelfde productieserie", aldus Museeuw-bikes. "Die frames werden onmiddellijk door onze firma hersteld en binnen de week aan de betrokken renners terugbezorgd, evenals de acht opzettelijk vernielde frames", luidt het.

Die frames werden moedwillig door Pinte vernield, stelt Museeuw-bikes dat zich beroept op e-mails die het van de betrokken renners zou ontvangen hebben. De vernieling van kaders heeft fietsenhandelaar Pinte in de media al krachtig ontkend.

Vastgoed

Jobs in de regio