Belager van directeur Institut Cousot weer ontsnapt

Print
De ouders van de vrijdag in Doornik gevonden baby hebben zich zaterdag gemeld bij de ordediensten. De acht à negen maanden oude baby werd intussen opgevangen in een aangepaste instelling in Doornik. De ouders, die gescheiden zijn, worden ondervraagd en het onderzoek wordt voortgezet.
Enkele voorbijgangers vonden vrijdagavond in het centrum van Doornik een kinderwagen met een zuigeling. De politie van Doornik kwam ter plaatse en later werd ook het parket op de hoogte gebracht.

De baby, die er volgens de politie goed verzorgd uit zag, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie ondervroeg tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag enkele getuigen en ging op zoek naar de ouders.

Zaterdagochtend had dat nog niet tot resultaat geleid. Er werd een opsporingsbericht gelanceerd op de regionale televisie en de Franse tv-zender France 3. Omstreeks 10.20 uur meldde de vader zich in het ziekenhuis. Even later kwam ook de moeder naar het politiekantoor. Beiden werden onmiddellijk ondervraagd.

Volgens het parket van Doornik zijn de ouders gescheiden. Volgens de substituut is het nog te vroeg om uit te maken wie eventueel schuld treft en of er vervolging komt. Het onderzoek wordt voortgezet. Voorlopig geeft het parket geen informatie over de identiteit van de ouders.
Nu in het nieuws