NMBS: 66.000 bezoekers voor opendeurweekend Antwerpen Centraal

In totaal 66.000 mensen hebben het voorbije weekend een bezoek gebracht aan het opendeurevenement Onder Antwerpen. Zowel zaterdag als zondag zette de NMBS de deuren van het treinstation Antwerpen-Centraal open om onder meer de gloednieuwe noord-zuidverbindingstunnel en het nieuwe winkelcentrum te bezichtigen.

Zaterdag zakten 28.000 mensen af naar Antwerpen-Centraal. Ruim de helft van hen maakte een gratis treinritje door de nieuwe spoortunnel, richting Antwerpen-Luchtbal en terug naar Antwerpen-Centraal. Met een totaal van 38.000 bezoekers was het succes van Onder Antwerpen zondag nog groter. Over het ganse weekend gingen zowat 33.000 mensen gratis door een deel van de spoortunnel.

"Door de grote opkomst zaten de treinen overvol en moesten we extra inleggen", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel. De bezoekers die zondag de tunnel niet bezochten, stelden zich zondag tevreden met de muzikale optredens op het Koningin Astridplein, een bezoekje aan het winkelcentrum en de tentoonstelling met filmprojecties in de centrale hal van het station. Die gaven een zicht op de grootse werken van de voorbije acht jaar in het station.

NMBS spreekt van een groter succes dan verwacht. "Het gehoopte bezoekersaantal van 40.000 werd ruimschoots overschreden", aldus nog Petit. "Het evenement trok een uitermate gevarieerd publiek en buiten één regenbui op zondag waren de weergoden ons het hele weekend goed gezind. Ook waren er geen incidenten en bleken de veiligheidsvoorzieningen perfect te werken."

Nu in het nieuws