Achtentwintigduizend bezoekers op opendeur Antwerpen-Centraal

Zowat 28.000 mensen brachten zaterdag een bezoek aan het NMBS-station Antwerpen-Centraal tijdens de eerste dag van het opendeurweekend. Het evenement "Onder Antwerpen" geeft nieuwsgierigen tot en met zondagavond de kans het volledig vernieuwde station, het gloednieuwe winkelcomplex en de op 20 meter diepte gelegen nieuwe spoortunnel van de noord-zuidverbinding onder het station te bezoeken.

Belga

De helft van de bezoekers, zowat 14.000 mensen, maakte zaterdag al gratis een treinritje door een stuk van de nieuwe spoortunnel, richting Antwerpen-Luchtbal en terug naar Antwerpen-Centraal, een traject van 1,5 kilometer in de bijna 4 kilometer lange tunnel. Volgens Infrabel-woordvoerder Fréderic Petit verliep alles volgens plan. "Er waren geen incidenten, maar wel heel veel postieve reacties", zegt hij.

Morgen/zondag kan iedereen van 9 tot 18 uur weer in het station terecht. "Als het bezoekersaantal weer zo'n vaart loopt als vandaag, zal het verwachte aantal van 40.000 ruimschoots overschreden worden", aldus nog Petit.

Nu in het nieuws