Slachtoffer: 'Bokito blijft mijn held'

Print
Petronella de Horde (links), de 57-jarige vrouw die vrijdag zwaar werd toegetakeld door de uitgebroken gorilla in Blijdorp, blijft ‘haar’ Bokito trouw. Ondanks honderd bijtwonden tot op het bot over haar hele lichaam, een verbrijzelde hand, een gebroken arm en pols en een ingebeukte borstkas.
BR>
“Die gorilla blijft mijn lieveling,” kreunde de vrouw zaterdag vanop haar bed in het Rotterdams Erasmusziekenhuis. “Ik ga met mijn man bijna dagelijks naar de dierentuin, en dan altijd langs Bokito. Als ik mijn hand op het glas legde, deed hij hetzelfde. Als ik naar hem lachte, lachte hij terug.”

Maar vrijdag lachte Bokito niet. “Ik draaide me om en daar stond hij. Ik kon geen kant meer op. Hij greep me vast, ging met zijn volle gewicht (180 kilo!) op me zitten en begon me te bijten. Ik dacht alleen maar: oh God, ik ga dood, ik ga dood! Pas bij het restaurant liet hij los,” zegt Petronella.

De vrouw wil een fikse schadeclaim eisen van Diergaarde Blijdorp. “Bokito was al dagen opstandig. Dat wisten zijn verzorgers ook. Hij stond een paar dagen terug al tot zijn knieën in het water.” Bezoekers hebben ook gemeld Bokito vlak voor zijn ontsnapping met steentjes werd bekogeld.
MEEST RECENT