Europese Commissie steunt Unibet.com

Print
Europees Commissaris Charlie McCreevy, verantwoordelijk voor de interne markt, vindt het optreden van de Tour de France tegen de Zweeds-Belgische wielerploeg Unibet onaanvaardbaar.
De EU-Commissaris liet zowel de wielerploeg als de Internationale Wielerunie schriftelijk weten dat hij het dossier op de voet volgt.

De Unibet-zaak kwam maandag uitgebreid aan bod in de dagelijkse persbriefing van de Europese Commissie. Volgens de woordvoerder van Commissaris McCreevy is de houding van de Tour de France niet aanvaardbaar, omdat "ze strijdig is met de fundamentele regels van de interne markt."

Unibet wordt uit de Ronde van Frankrijk, maar ook uit diverse andere koersen, zoals de Waalse klassiekers, die eveneens door ASO georganiseerd worden, geweerd. Unibet is actief in het online gokken en dat zint de organisatoren van de Tour niet. De Franse goktent PMU is één van de belangrijkste sponsors van de Tour.

Voor de Europese Commissie en zeker voor Commissaris McCreevy is de wijze waarop de lidstaten de gokwereld in nationale handen proberen te houden, al geruime tijd een reden voor grote irritatie.

Reeds in oktober vorig jaar vatte McCreevy, omwille van de nationale marktorganisaties, het Europees Hof in Luxemburg over deze kwestie. Het is nu wachten op de uitspraak van het Hof.
Nu in het nieuws