Vrouwen vluchten in werk en in schoenen

Print
Eén op twee vrouwen vindt werken heerlijk, een manier om te ontsnappen aan de sleur. Vrouwen die niet gaan werken, missen de werkplek om het sociale contact en de sfeer. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Bexpertise, dat vrouwen tussen 25 en 40 jaar in opdracht van Coca-Cola Light ondervroeg over wat voor hen ‘light’ betekent.
BR>
Werk

Negen op tien vrouwen vinden hun weekschema eigenlijk te zwaar. Ze werken 60 uur: 38 uur betaalde arbeid en 22 uur huishouden. Vrouwen hebben er geen probleem mee sommige taken te delegeren: 44 procent vindt het heerlijk als manlief kookt, al wil 15 procent niet opdraaien voor de vaat.

Sport

Als gevraagd hoe vrouwen een ‘lichter’ leven organiseren, antwoordt 80 procent: sport. Zeven op tien vinden verlichting in de badkamer en één op twee zelfs op het werk. Twee op drie vrouwen gaan na de bevalling weer aan de slag. Eén op twee drinkt Cola Light, zodat ze zich daarna een extra chocolaatje kunnen permitteren.

Humor

Als een vrouw in het eerste uur van de dag niet heeft gelachen, scheelt er iets. Toch vindt één op drie vrouwen zichzelf allesbehalve de leukste thuis. Vrouwen en mannen hebben een totaal ander idee over humor. Voor vrouwen is het meer situatiegebonden, kunnen het binnenpretjes zijn of woordspelletjes. Voor mannen moet humor duidelijk zijn. Hij heeft ook veel publiek nodig.

Schoenen

De moderne vrouw koopt schoenen en handtassen en andere accessoires bij de vleet. Dat doen ze ter compensatie, omdat ze zo moeilijk kleren vinden die hen perfect passen.

Man

Slechts één op de drie vrouwen zegt het mannenbrein te doorgronden. De ideale man is voor hen warm, grappig en verantwoordelijk. Sexy, vruchtbaar en mannelijk bengelen onderaan het verlanglijstje. De macho heeft afgedaan, een gespierde torso is geen must. Integendeel: weg met de als een gorilla behaarde borst, mannenbenen mogen gerust gewaxt worden. De man moet knap zijn, maar niet zo knap dat andere vrouwen op jacht gaan.

Mannen mogen nog onder de douche snoeven over de lengte van hun geslacht, als het om aantrekkingskracht gaat, haalt de penis een bijzonder magere 1,7 procent. De ogen daarentegen, op ruime afstand gevolgd door het kontje en de handen... dat is wat anders.

Hoe moet de ideale man zijn?

1. Warm 2. Grappig 3. Verantwoordelijk 4. Intelligent 5. Eerlijk 6. Elegant gemanierd 7. Verzorgd 8. Sexy 9. Heel mannelijk 10. Vruchtbaar
Nu in het nieuws