Overmatige seksdrang leidt tot problemen bij mannen

Mannen die buitensporig veel verlangen naar seks ondervinden daar meer lichamelijke en emotionele problemen door dan vrouwen met een soortgelijke drang.

Belga

Ze hebben schuldgevoelens, zorgen en zijn ontevreden over hun relaties en seksleven. Bovendien hebben mannen beduidend meer lichamelijke klachten, zoals hoofd- en rugpijn en slapeloosheid.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Rutgers Nisso Groep. Aan het onderzoek deden meer dan 4.000 mensen mee. Ruim 5 procent van de mannen gaf aan last te hebben van overmatig seksueel verlangen. Bij vrouwen was dit 1,5 procent.

Overmatige drang naar seks komt relatief vaak voor onder jongeren (19 - 34 jaar).

Verder bleek dat mensen met een overmatig verlangen naar seks niet daadwerkelijk méér de liefde bedrijven met een partner dan anderen. Wel hebben ze meer soloseks.

Hoe meer mensen aan seks denken, hoe meer ze gebruik maken van porno, cyberseks en betaalde seks. Ook masturberen ze meer, doen ze iets meer aan anale seks en hebben vrouwen iets vaker actieve orale seks.

Een op de vijf ondervraagden heeft behoefte aan professionele hulp bij hun probleem. Slecht een op de tien heeft die hulp daadwerkelijk gehad. Volgens de Rutgers Nisso Groep gaat het dan voornamelijk om emotionele hulp.