Minder dan de helft tevreden over seksleven

Print
Het is droevig gesteld met ons seksleven. Onze jachtige levensstijl vormt daarbij de grootste spelbreker. Amper 44 procent is tevreden met zijn seksleven. Dat blijkt uit een grootschalige seksenquête van condoomproducent Durex.
BR>
In de Sexual Wellbeing Global Survey peilde Durex bij 26.000 mensen in 26 landen - België staat niet in de lijst - naar hun seksleven. Uit de enquête blijkt dat het seksleven van de ondervraagden op een laag pitje staat.

Grote boosdoener is onze moderne levensstijl. Vier op de tien noemen stress en vermoeidheid een spelbreker in bed. Gemiddeld is 44 procent tevreden over zijn/haar seksleven. Vooral in Frankrijk zijn ze niet te spreken over hun seksleven (amper 25 procent is tevreden).

De Nigerianen zijn met 67 procent het meest tevreden over hun bedgebeuren. Voorts blijkt dat de “zachte en tedere zijde” van seks terrein wint. Mensen hebben meer nood aan knuffels, liefde, romantiek (39 procent) en ‘quality time’ (36 procent) met de partner.

One-night stands moeten plaatsmaken voor “langdurige relaties waarbij een gevoel van geborgenheid in de slaapkamer centraal staat”. Tegelijk zien de ondervraagden “experimenteren” als de ideale manier om hun seksleven uit het slop te halen. Dat experimenteren kan gaan van een rollenspel tot massage en bondage.

103 keer per jaar

Gemiddeld hebben mensen 103 keer seks per jaar. De Grieken spannen met 164 keer de kroon, de Japanners hebben met 48 keer per jaar de laagste frequentie. Een vrijpartij duurt gemiddeld 18 minuten. De Indiërs klaren de klus in 13 minuten terwijl de Nigerianen met 24 minuten meer hun tijd nemen. De Nederlanders vrijen 20 minuten, de Fransen doen er 15 minuten over.

De Italianen, Mexicanen en Zuid-Afrikanen beweren het vaakst een orgasme te hebben (2 op de 3), maar ook de Nederlanders doen het met bijna 60 procent niet slecht. Azië scoort opvallend slechter: slechts 24 procent van de ondervraagden in China en Hongkong en 27 procent van de Japanners bereiken geregeld een hoogtepunt.

Een greep uit de andere resultaten: zes op de tien 65-plussers heeft nog meer dan eens per week seks, de helft van de ondervraagden komt geregeld tot een orgasme en dubbel zoveel mannen als vrouwen krijgen een orgasme. Pittig detail, het zijn blijkbaar de 65-plussers die bij een stoeipartij de grootste kans maken op een orgasme.

.

Nu in het nieuws