Slippers populairste zomeraccessoire

Print
Nu al zijn er meer teenslippers verkocht dan vorig jaar. Het bekende merk Reef voorspelt deze zomer een verdubbeling van de verkoop. De schoenwinkels spreken dat zeker niet tegen.
BR> “Als de zomer echt begint, gaan we er misschien zelfs te weinig hebben.”

Vorige zomer zagen we al dat de teenslipper aan een opmars was begonnen. Dit jaar voorspellen schoenwinkels en schoenfabrikanten nog een grotere stijging in de verkoop. Het goede weer heeft daar zeker iets mee te maken. Maar volgens Ann Maes van Reef Belgium is er ook een verandering in de mentaliteit.

“Vijf jaar geleden droegen we slippers alleen op het strand of thuis. Dat is nu helemaal veranderd. Mensen dragen ze ook om te gaan werken of om te gaan winkelen.”

De stijging in de verkoop is ook te danken het feit dat een breder publiek de slippers draagt. “Het materiaal is veranderd de laatste jaren. Er wordt bijvoorbeeld veel leder gebruikt. Dan voelen mensen zich meer ‘aangekleed’, en zullen ze het ook sneller dragen,” vindt Maes.

“Vorig jaar begon de stijgende lijn van de verkoop,” zegt Valère Digneffe van Shoe Discount Hasselt. “Ik kan niet juist verklaren hoe dat komt, maar ik denk dat het ook van het weer afhangt. We hebben nu in ieder geval al meer verkocht dan vorig jaar. Wanneer de zomer echt begint, gaan we er misschien zelfs te weinig hebben.”

Het bekende modemagazine Vogue schreef al in december dat teenslippers deze zomer onmisbaar zouden zijn. Blijkbaar hebben ze dus gelijk. “Schoenwinkels hebben dit jaar meer van ons aangekocht,” stelt Ann Maes vast. “En als zij geloven dat meer mensen teenslippers zullen kopen, dan doe ik dat ook.”
Nu in het nieuws