Delta Air Lines na negentien maanden uit gerechtelijk akkoord

Print
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines is officieel uit de procedure van gerechtelijk akkoord gestapt.
De nummer drie van de Amerikaanse luchtvaart heeft een zware en lange herstructureringsperiode achter de rug. Om de heropstanding na negentien maanden de nodige kracht bij te zetten, lanceerde de luchtvaartmaatschappij maandag haar nieuwe logo.

"Vandaag is een zeer speciale dag in de geschiedenis van Delta Air Lines", verklaarde topman Gerald Grinstein op een persconferentie in Atlanta, waar de hoofdzetel van Delta is gevestigd. "Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder de inspanningen en toegevingen van onze medewerkers", luidde het.

Delta Air Lines dunde haar personeelsbestand uit van 53.000 in juni 2005 tot de huidige 47.000. Vorig jaar leed de luchtvaartmaatschappij 617 miljoen dollar verlies. Netto, inclusief herstructureringskosten, stond ze voor 6,2 miljard dollar in het rood.

Sinds september 2005 werkte de luchtvaartmaatschappij onder gerechtelijk akkoord. Dat statuut biedt bescherming tegen schuldeisers en moest een faillissement vermijden. Ook Northwest Airlines, de vierde grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, koos voor een concordaat. De luchtvaartbedrijven bevonden zich in crisis als gevolg van de aanslagen van 11 september en de steeds stijgende olieprijzen. Northwest voorziet om tegen 11 juni uit de procedure van gerechtelijk akkoord te stappen.

Delta Air Lines hoopt tegen begin mei opnieuw een beursnotering te hebben, dit onder het symbool "DAL".
Nu in het nieuws