Belgacom verlaagt tarieven voor oproepen naar gsm's

Print
Belgacom verlaagt vanaf morgen/dinsdag 1 mei zijn tarieven voor oproepen naar alle mobiele nummers. In een persbericht bevestigt Belgacom maandag de eerder aangekondigde tariefdaling, die er komt na actie vanwege telecomwaakhond BIPT.
Volgens Belgacom dalen de tarieven, afhankelijk van naar welke mobiele operator gebeld wordt, "tot meer dan 20 procent". Het verschil met de begin maart aangekondigde tarieven, aldus Thierry Bouckaert van Belgacom, is dat uiteindelijk ook de oproepen naar een Basenummer tijdens het weekend goedkoper worden. In maart was er nog sprake van een verhoging voor deze oproepen met 3,5 procent.

Een oproep naar een Proxumisnummer kost vanaf morgen/dinsdag 11,60 eurocent per minuut tijdens de daluren en 17,50 eurocent tijdens de piekuren. Naar een Mobistarnummer is dat respectievelijk 13,50 en 21,70 eurocent per minuut en naar Base 16,00 en 24,50 eurocent. De piekuren lopen op werkdagen van 8 tot 19 uur.

De connectiekost blijft onveranderd op 11,44 eurocent per oproep, ongeacht naar welke mobiele operator, zo luidt het.

Het BIPT dreigde ermee Belgacom in gebreke te stellen voor het niet doorrekenen van de daling van de terminatietarieven aan de consument. Het bedrijf kon daarvoor een administratieve boete krijgen. Belgacom had de daling van de terminatietarieven nog niet doorgerekend omdat er een aantal rechtszaken lopen vanwege mobiele operatoren tegen de groothandelsprijzen van Belgacom. Die zaken zijn nu nog steeds hangende voor het hof van beroep, maar een woordvoerder zei eerder al dat "het BIPT zijn verantwoordelijkheid maar moet nemen" als blijkt dat de uitspraak in het nadeel is van een van de partijen.
Nu in het nieuws