ABVV-voorzitter pleit voor graaitaks op toplonen

Print
Als de exorbitante lonen van topmanagers niet worden bijgesteld door de werkgevers, dan moet de volgende regering een graaitaks invoeren. Dat zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.
"We hebben er geen probleem mee dat de mensen die een grote verantwoordelijkheid dragen een fatsoenlijk loon krijgen. Maar er zijn limieten", stelt De Leeuw.
"Het is logisch dat boven een bepaald bedrag het inkomen door de belastingen wordt afgeroomd."

Dua: "Niet alleen voor toplonen, maar voor alle rijken"
Groen!-voorzitster Vera Dua vindt dat er niet enkel een zogenaamde graaitaks moet komen voor de toplonen, maar voor "alle rijken".

Dua reageert daarmee op het pleidooi van ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw voor de invoering van een graaitaks voor de lonen van topmanagers. "Wij zijn voor een meer globale aanpak", zegt de Groen!-voorzitster. "Wij stellen enerzijds vast dat de hoge inkomens groeien, maar dat anderzijds de armoede toeneemt. Wij pleiten daarom voor een meer rechtvaardige fiscaliteit, waarbij niet alleen de absolute toplonen, maar ook al de rijken extra belast worden", luidt het.

Concreet denkt ze aan een extra belasting voor alle inkomens uit vermogen vanaf 500.000 euro, progressief oplopend naarmate het inkomen stijgt.
Nu in het nieuws