FA roept Wigantrainer Paul Jewell op het matje

Print
Wigantrainer Paul Jewell moet zich op 16 mei verantwoorden bij de Engelse voetbalbond (FA) voor zijn uitlatingen aan het adres van scheidsrechter Phil Dowd na de 1-2 nederlaag tegen Arsenal op 11 februari. Volgens de FA heeft Jewell zich schuldig gemaakt aan ongepast gedrag en heeft hij het voetbal in diskrediet gebracht.
Jewell had na de wedstrijd gezegd dat Dowd door de fouten die hij had gemaakt de verantwoordelijkheid voor de nederlaag droeg. Zo zou hij geen strafschop hebben gefloten na een fout van Mathieu Flamini op Emile Heskey, op een moment dat Wigan met 1-0 leidde, en bij een 1-1 stand te lang hebben gewacht om Josip Skoko (ex-Genk) weer in het veld te laten na een blessure.

"Ik kan een catalogus van fouten uitgeven. De ref heeft ons punten gekost. Dit kan ons 50 miljoen kosten", verwees hij naar het prijskaartje dat (mogelijk) aan een degradatie vasthangt.

"Scheidsrechters beseffen niet hoe belangrijk matchen zijn. Ik denk dat sommigen het zien als een hobby en er niet even serieus mee bezig zijn als trainers en spelers. Waar blijven ze die mannen toch vandaan halen?", aldus Jewell.

Wigan staat na 36 speeldagen op de zeventiende plaats, waardoor de degradatie dreigt.
Nu in het nieuws