Lyon (voor 99% zeker) Frans kampioen

Print
Met nog zes wedstrijden te gaan in de Ligue 1 heeft Olympique Lyonnais alvast de kampioensschaal in de prijzenkast gezet.
Rennes was vastbesloten om het feest in de tweede stad van Frankrijk te verstieren, maar kwam niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

De Lyonnezen vierden hun zesde landstitel op rij, maar volgens keeper Grégory Coupet, die als enige op het veld bij alle zes de titels betrokken was, smaakte de zesde net zo lekker als de eerste. "Ik zal er denk ik wel nooit aan wennen", aldus de 34-jarige keeper.

De voorsprong van Olympique Lyonnais op het achtervolgende Toulouse bedraagt nu precies achttien punten, met nog zes wedstrijden te gaan. Maar het doelsaldo van de Oost-Fransen is zoveel beter (+ 32), dat Toulouse (+5) nog slechts een heel theoretische kans heeft om landskampioen te worden.
Coach Gérard Houllier, die voor de tweede keer kampioen is met Lyon liet zijn spreekwoordelijke voorzichtigheid varen door te zeggen dat 'het kampioenschap binnen' is.

De strijd om de de ereplaatsen gaat verder tussen Toulouse (52 punten), Lens (50), Bordeaux (49), Sochaux (47), Marseille en Lille (elk 46).

.

Nu in het nieuws