Deens parlementslid neemt ontslag na Hitlergroet

Print
Morten Messerschmidt, een parlementslid van de Deense Volkspartij (DVP), neemt ontslag nadat hij werd betrapt op het zingen van naziliederen met zijn rechterarm in de lucht. Dat meldt de Deense krant BT maandag.
Het dagblad berichtte vorige week dat Messerschmidt bij de opening van een pretpark in Kopenhagen een nazilied had aangeheven en in een dronken bui de Hitlergroet had gebracht. Het parlementslid verklaarde later zo dronken te zijn dat hij zich niets van de feiten herinnerde.

Messerschmidt zou nu toch ontslag hebben genomen om zijn partij niet te schaden. De man werd eerder al veroordeeld voor racistische misdrijven.

De Deense regering van premier Anders Fogh Rasmussen heeft de rechtse Volkspartij nodig om een meerderheid te vormen in het parlement.

Het is niet de eerste keer dat de omstreden partij de aandacht van de internationale pers trekt. Parlementslid Soeren Krarup verklaarde onlangs dat homo's gehandicapt zijn en Europees parlementslid Mogens Camre raadde een islamitische politica aan psychiatrische hulp te zoeken omdat ze een hoofddoek draagt.
Nu in het nieuws