'Tijdperk Blair heeft geen verbetering gebracht'

Print
Twee derde van de Britten vindt dat er tijdens de jaren dat premier Tony Blair aan de macht is geweest, niets veranderd is of dat de zaken er nog erger op geworden zijn. Dat blijkt uit een peiling waarmee de Daily Telegraph maandag uitpakte.
Blair betrok Downing Street 10 op 2 mei 1997. Voor bijna de helft van de Britten (48 pct) is het in de bijna tien jaar sindsdien alleen slechter geworden. Negentien procent ziet geen evolutie, 26 pct ontwaart wel verbetering.

Blair heeft ook fans: een minderheid van 20 pct ziet hem met droefenis in de ogen vertrekken. Negenendertig procent is blij dat hij vertrekt.

Vijfenveertig procent meent dat Blair maar een povere of zeer povere balans kan voorleggen, 24 pct schat zijn politieke prestaties wel goed of excellent in.

Blair kondigde in september vorig jaar aan dat hij tegen de zomer van 2007 opstapt als premier. Hij zou zijn vertrek volgende week bevestigen, en dat zou effectief worden in de laatste week van juni, na de aanstelling van een opvolger die meer dan waarschijnlijk huidig minister van Financiën Gordon Brown wordt.

Deze peiling toont aan dat Blair een handicap is voor zijn partij, Labour, die deze week voor een belangrijke test staat bij de lokale verkiezingen in Engeland, Wales en Schotland.
Nu in het nieuws