School VS afgesloten door man in vrouwenkleren

Scholen en universiteiten overal in de Verenigde Staten werden dinsdag voor kortere of langere tijd gesloten na meldingen van verdachte personen, voorwerpen of in een enkel geval een dreigbrief die refereerde aan het bloedbad een dag ervoor op de Technische Universiteit van Blacksburg.

Dat de schrik er op scholen in de VS dinsdag nog goed in zat werd geïllustreerd door een voorval op een exclusieve school in de staat Michigan. De politie daar besloot de school gedurende een half uur te sluiten nadat er door leerlingen een man in vouwenkleren en met een blonde pruik gesignaleerd was.

In Bogalusa, in de staat Louisiana, haalden honderden ouders hun kinderen dinsdag van school nadat een 53-jarige man een leerling een briefje in de hand had geduwd die de slachtpartij van maandag aanhaalde.

Een agent van politie zei dat de inhoud ongeveer als volgt luidde: "Als je denkt dat dat al erg was, dan staat je nog wat te wachten." De man werd gearresteerd en er deden zich geen incidenten voor.

Elders, in de staat South Dakota, werden verscheidene scholen gesloten nadat een man was gesignaleerd met een vuurwapen op de parkeerplaats van een middelbare school.

In Texas werden enkele gebouwen van de St. Edwards Universiteit in Austin ontruimd nadat ook daar een dreigbrief was gevonden. Een woordvoerster van die universiteit liet weten dat de ontruiming een standaardprocedure betrof, en niet beïnvloed was door de gebeurtenissen van een dag ervoor.

Toen op de Universiteit van North Dakota, in de stad Fargo, een achtergelaten sporttas werd gesignaleerd en daarop een evacuatieprocedure in gang werd gezet, zei een woordvoerder daar dat er door de schietpartij in Virginia wel meer voorzichtigheid werd betracht dan normaal.

Op onderwijsinstellingen in Tennessee, Arizona en Oklahoma vonden dinsdag eveneens ontruimingen plaats of werden scholen voor enige tijd gesloten na bommeldingen, telefonische dreigementen, of gedrag van mensen dat met de schietpartij in Blacksburg in het achterhoofd als verdacht werd beschouwd.

Nu in het nieuws