Bosbrand van zes hectare bestreden in Maasmechelen

Print
Bij de brandweer van Maasmechelen kwam maandag rond 13.30 uur de oproep voor een bosbrand binnen. De brand situeerde zich aan de voormalige mijnterreinen op het grondgebied van Maasmechelen en Lanklaar (Dilsen-Stokkem).
Onmiddellijk riepen de Maasmechelse spuitgasten de versterking in van de Genkse brandweer. In totaal bestreden dertig manschappen de vlammenzee.

Naar schatting zes hectare bos stonden in brand. Om de bluswerken te realiseren hadden de brandweermannen een leiding voor bluswater aangelegd van zo'n 500 meter. Het water werd uit een grote plas aan de mijnterrils gepompt.

"De oorzaak is onbekend. Uiteraard is er een verhoogde staat van paraatheid en waakzaamheid met dit droge en warme weer. Bij de brand raakte niemand gewond", zegt de Maasmechelse brandweercommandant, Jurgen Pass. In Limburg zijn de brandtorens permanent bemand.

De brandweer van Bree kon maandagmorgen rond 0.45 uur na een tijdje zoeken een bosbrand lokaliseren op het grondgebied van Opglabbeek. Daar stonden zo'n 7.500 vierkante meter bos en heide in brand. Na een tweetal uren hadden de spuitgasten het vuur onder controle.
Nu in het nieuws