Gebieden afgebakend in zoektocht naar Annick

Print
Op een coördinatievergadering tussen politie, onderzoeksrechter en parket over de verdwijning van de 18-jarige Annick Van Uytsel, is maandagvoormiddag beslist een aantal gebieden af te bakenen waar maandagnamiddag intensief zal gezocht worden. Het gaat om een moerasgebied in Diest en het afrittencomplex van de E314 in Halen.
Dat werd vernomen van de woordvoerder van het Leuvense parket, Patrick Vits.

De twee zones waar maandagnamiddag zal gezocht worden zijn vastgelegd op basis van de gebruikelijke reisroutes van het meisje en het laatste gsm-verkeer. Een 20-tal agenten van de lokale politie van Diest en een 50-tal agenten van de federale politie zullen versterking krijgen van vrijwilligers van de jeugdbeweging.
Zij zullen de zones te voet doorzoeken terwijl een helikopter van de federale politie de zones ook zal overvliegen.

Annick Van Uytsel verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag in Schaffen na een fuif. Ze was met vrienden naar huis gereden omdat ze zich niet zo goed voelde. Aan de spoorweg in Schaffen vervolgde het meisje alleen haar weg maar ze kwam nooit thuis aan. Zaterdagochtend verwittigden haar ouders de politie en zowel zaterdag als zondag is er al intensief gezocht, evenwel zonder resultaat.

Omdat er geen spanningen zouden geweest zijn in het gezin, spreekt het gerecht van een onrustwekkende verdwijning. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten maar van enig spoor is voorlopig nog geen sprake, aldus nog Patrick Vits.
Nu in het nieuws