Wegpolitie onderschept 18 Gumballracers

Print
De wegpolitie van de federale politie heeft in de nacht van zondag op maandag achttien deelnemers aan de Gumballrace onderschept. Een deelnemer reed 177 kilometer per uur. De wegpolitie hield ook controles in West- en Oost-Vlaanderen en in de provincie Antwerpen. Dat meldt de federale politie maandag.
Naar jaarlijkse gewoonte trok de voorbije nacht de Gumballrace opnieuw door België. De wegpolitie was in groten getale op het terrein aanwezig om het verkeer veilig te houden, terwijl de race door het land trok.

De controles vonden plaats op verschillende plaatsen op de snelwegen in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

In West-Vlaanderen werden zestien voertuigen langs de kant gezet, van wie zeven Gumballracers. Een van hen reed 177 kilometer per uur. Een Belgische motorrijder, die niet deelnam aan de race, werd betrapt aan 180 kilometer per uur. In Oost-Vlaanderen werden elf Gumballracers onderschept. In de provincie Antwerpen hielden de deelnemers zich over het algemeen aan de snelheidsbeperkingen.

Nadat de race ons land had verlaten, ging de wedstrijd verder in Nederland en Duitsland. In Duitsland is de rally geklasseerd als een verboden snelheidswedstrijd, waardoor de Duitse politiediensten alle deelnemers voor enkele uren administratief aanhielden.

De wedstrijd wordt bij zijn terugkeer op 5 mei opnieuw in België verwacht. Ook dan zal de wegpolitie controles uitvoeren.
Nu in het nieuws