Danny Boffin gaat voor vrijspraak en opschorting

Print
Gewezen profvoetballer Danny Boffin stond woensdag terecht voor de Hasseltse correctionele rechtbank, waar zijn raadsman Luc Jenné aan het woord kwam. Boffin moet zich verantwoorden voor bedrieglijk onvermogen en oplichting.
Hij zou een Porsche hebben verborgen gehouden voor zijn schuldeisers en hij zou vijf luxevoertuigen besteld hebben, die hij nooit ging afhalen.

De 41-jarige Boffin, die momenteel zijn voetbalschoenen aanbindt bij Nieuwerkerken (tweede provinciale), moet iedere maand met 250 euro zien rond te komen, het geld dat hij nog van zijn schuldbemiddelaar krijgt. Hij en zijn familie werden gepluimd door een Japanner, die hen grote intresten beloofde met beleggingen.

In Metz liet Boffin drie appartementen en een huis neerzetten, maar die raakten nooit afgewerkt. In Sint-Truiden liet hij een huis bouwen voor een waarde van 500.000 tot 750.000 euro.
Wat overblijft, is een werf met een waarde van hooguit 300.000 euro, die de schuldbemiddelaar probeert te verpatsen.

Volgens zijn raadsman is Boffin naïef geweest en liet hij zich misleiden door de Japanner en zijn zogenaamde raadgevers. Zo kreeg hij van zijn raadgevers in 2004 op het autosalon in Brussel een telefoontje dat hij spoedig 20 tot 30 miljoen frank zou krijgen en dat hij de duurste wagen mocht bestellen.

Boffin liet zijn oog vallen op een Lamborghini. Kort daarvoor had hij nochtans een Volkswagen Touareg besteld voor 55.000 euro. Die wagen was hij niet gaan afhalen, hoewel hij een bestelbon had. Hij deed dat met nog drie wagens, maar volgens zijn raadsman hadden de broers van Danny die voertuigen besteld.

Volgens de twee burgerlijke partijen, een autohandel en de nv Lamborghini, had Boffin laten uitschijnen dat hij door zijn profvoetballerbestaan zeer welstellend was. Volgens het openbaar ministerie wist Boffin wel degelijk dat hij het geld niet had om de wagens te betalen en was er een systematiek, waarbij hij vermoedelijk de wagens had verkocht, als hij ze had meegekregen.

Op 16 mei doet de Hasseltse strafrechter een uitspraak in de drie dossiers.

.

Nu in het nieuws