Agressor schooldirecteur kon instelling vrij verlaten

Print
De agressor van de directeur van het technisch instituut Cousot in Dinant heeft dit weekend het psychiatrisch centrum waar hij geïnterneerd is, vrij kunnen verlaten.
Meer zelfs, hij genoot er regelmatig van gunsten die buiten de gerechtelijke controle vallen. Dat schrijft Le Soir woensdag.

De 16-jarige jongeman ontsnapte zondag uit het psychiatrisch centrum Titeca in Schaarbeek. Enkele uren later dook hij weer op. Uit een onderzoek van het parket van Dinant blijkt nu dat de adolescent, die zware mentale problemen heeft en als gevaarlijk beschouwd wordt, regelmatig erop uit kon in het gezelschap van zijn ouders.

Volgens Le Soir zijn er vaak geïnterneerden in Titeca die tijdelijk weglopen. Ze maken gebruik van het vertrek van bezoekers om met hen mee te glippen.

De procureur des konings van Dinant zegt dat hij zeer ongerust is. "Deze plaatsing ontsnapt volledig aan onze controle. In een instelling wordt hij beschouwd als iemand die onder de verantwoordelijkheid van de dokters valt", luidt het.

.

Nu in het nieuws