Alcaraz tekent voor drie jaar bij Club Brugge

Print
Club Brugge heeft zich met het oog op volgend seizoen versterkt met de 24-jarige Paraguayaanse centrale verdediger Antolin Alcaraz.
Die legde maandag met succes medische proeven af en tekende vervolgens een overeenkomst die hem tot 2010 aan blauw-zwart verbindt. Dat meldt Club op zijn website. Alcaraz speelde de voorbije vijf jaar in Portugal bij Sporting Clube Beira Mar, waar hij einde contract was.

Antolin Alcaraz, geboren op 30 juli 1982 in San Roque Gonzalez, op 90 km van de Paraguayaanse hoofdstad Asunçion, begon zijn carrière op lager niveau in zijn geboortestreek, maar trok op jonge leeftijd al naar Argentinië. Hij speelde daar bij Racing Avellaneda en werd er op zijn 18e door Fiorentina naar Europa gelokt.

Voor de Serie A bleek hij toen nog te jong, maar na zijn overgang naar het Portugese Beira Mar ontwikkelde zich tussen 2002 en 2007 tot een sterke verdediger met een uitstekende mentaliteit. Tijdens het huidige seizoen droeg hij niet toevallig de aanvoerdersband. De 24-jarige Alcaraz treedt op 23 juni in het huwelijk met zijn Argentijnse vriendin Evangelina, enkele dagen vooraleer hij bij Club aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetballoopbaan begint.

"Club Brugge is voor mij een stap voorwaarts", stelt hij met overtuiging. "Ik weet niet zo heel veel van de club af, maar wel dat het een team is dat elk jaar aan de top meestrijdt in België en dat regelmatig van zich doet spreken in Europa. Vorig seizoen nog heb ik de Europese wedstrijd van Club op Bayern München gevolgd op het internet bijvoorbeeld. Ik hoop dat ik de club heel snel zal kunnen overtuigen van mijn mogelijkheden."

Club Brugge heeft tot dusver 98 buitenlandse spelers opgesteld in officiële wedstrijden. Antolin Alcaraz wordt volgend seizoen dus de 99e in die lange rij, en de allereerste Paraguayaan ooit op de loonlijst van blauw-zwart, die tot dusver 35 vreemde nationaliteiten bevatte. In de Belgische eerste klasse wordt Antolin Alcaraz pas de derde Paraguayaan ooit, na de aanvallers Agustin Riveros (FC Diest, 1971-78) en Enrique Villalba (Anderlecht, 1979-80).

Alcaraz is de tweede speler die volgend seizoen de rangen van Brugge vervoegt. Eerder tekende ook al middenvelder Jeroen Simaeys een verbintenis voor vier jaar bij de West-Vlaamse ploeg. Daarnaast komt er met Jacky Mathijssen ook een nieuwe coach.
Nu in het nieuws