Gewezen Rode Duivel en journalist Arsène Vaillant overleden

Print
Gewezen Rode Duivel en journalist van de Franstalige openbare omroep Arsène Vaillant is zondagnacht op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de RTBF maandag.
Vaillant werd geboren op 13 juni 1922 in Saint-Hubert. Als voetballer maakte hij carrière in de spits bij White Star (van 1936 tot 1947) en vervolgens als verdediger bij Anderlecht (van 1948 tot 1955). Hij speelde meer dan 300 wedstrijden in de hoogste klasse en werd vijf keer kampioen (steeds met Anderlecht). Vaillant speelde twaalf keer voor de Rode Duivels en scoorde daarin een keer.

In 1954 ging Arsène Vaillant werken bij de Franstalige openbare omroep. Hij verzorgde onder andere de verslaggeving van de Olympische Spelen (twee keer), de Tour (zeven keer) en Wimbledon (zestien keer).

Zijn grote liefde was evenwel het verslaan van voetbalwedstrijden. Gedurende jaren was hij de stem van de RTB bij wedstrijden van de nationale ploeg. Ook ging hij negen keer naar de Wereldbeker en zat hij in de commentaarcabine tijdens het Heizeldrama in 1985.
Nu in het nieuws