'Cricketcoach Pakistan vergiftigd en daarna gewurgd'

Print
De coach van het Pakistaanse cricketteam, Bob Woolmer, die vermoord werd tijdens het voorbije WK, zou eerst vergiftigd zijn voor hij werd gewurgd. Dat meldt het BBC-programma Panorama in zijn uitzending van maandag. Het magazine baseert zich hiervoor op verklaringen van de politiechef in Jamaica die het onderzoek leidt.
"Bob Woolmer was een grote man. Er zou dus heel wat kracht aan te pas komen om hem te kunnen overmeesteren", zegt Mark Shields. "Waarschijnlijk was de moord het werk van een heel sterk iemand, of zelfs van meerdere mensen. Maar aangezien er geen uitwendige blessures zijn, kan dit aantonen dat er mogelijk andere factoren in het spel zijn."

Volgende week zijn de resultaten van de toxicologische analyses bekend. Dan moet er volledige duidelijkheid zijn over de doodsoorzaak.

De 58-jarige Woolmer werd op 18 maart dood teruggevonden op zijn hotelkamer, een dag nadat Pakistan verrassend werd uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK door Ierland. Onmiddellijk werd zijn overlijden verdacht genoemd en stortten speurders zich op de zaak. Zij houden vooral rekening met de mogelijke betrokkenheid van de gokmaffia.
Nu in het nieuws