Jef D'Hont klapt uit biecht in 'Memoires van wielerverzorger'

Print
Vandaag stelde voormalig wielerverzorger Jef D'hont zijn 'Memoires van een wielerverzorger" voor, een boek dat verhaalt over zijn veertigjarige carrière in de buik van het peloton. De bekende soigneur, die 's werelds beste renners onder handen nam, is niet onbesproken, getuige zijn bijnaam 'Jef Bidon'. In zijn boek spreekt hij openhartig over het dopinggebruik in het peloton.
Zo is een gans hoofdstuk gewijd aan 'Het Telekomsysteem'. Van 1992 tot 1996 was de thans 65-jarige D'hont verzorger bij de Duitse topploeg, waar Walter Godefroot toen de plak zwaaide. Vooral Godefroot moet het ontgelden, getuige de zinsnede "Wat niet kon gevonden worden tijdens een dopingcontrole, was voor Walter geen doping."

D'hont bevestigt dat Telekom de eindzege boekte in de Tour de France van 1996 via de met epo geprepareerde Deen Bjarne Riis. Teamgenoot Jan Ullrich werd toen tweede.

D'hont schreef het boek omdat hij de hypocrisie in het wielrennen beu is. Hij beklemtoonde maandag in het prestigieuze kader van het Astoria Hotel in Brussel en in de aanwezigheid van heel wat binnen- en buitenlandse pers dat het boek geen afrekening is.

"Het is geschreven uit liefde voor het wielrennen. En voor de jonge renners, de kampioenen van morgen, die hebben ingezien dat het anders moet en kan", aldus D'hont.
Nu in het nieuws