Groen strikt ex-voorzitter Amnesty International

Print
Jef Verrydt, ex-voorzitter van Amnesty International Vlaanderen, is op 10 juni kandidaat voor Groen!. Verrydt zal de Antwerpse Kamerlijst duwen.
Verrydt heeft een verleden van 30 jaar als mensenrechtenactivist en volgde in 2003 Bruno Tuybens (huidig Staatssecretaris voor Overheidsbedrijven) op als voorzitter van Amnesty International Vlaanderen. In 2006 gaf Verrydt de voorzittersstoel door aan Eva Brems. Hij bleef actief binnen de mensenrechtenorganisatie, met name rond het thema diversiteit.

Op 10 juni zal Verrydt (Herentals) de Antwerpse Kamerlijst duwen vanop plaats 21 bij de effectieven. Ook Groen!-burgemeester Ingrid Pira en Vlaams parlementslid Mieke Vogels duwen de lijst (plaatsen 23 en 24).

"Dit is iets wat ik kan doen. Ik zou later spijt hebben als we de kiesdrempel niet halen", argumenteert Verrydt zijn politieke engagement. Verrydt is naar eigen zeggen "geen groene hardliner". Toch was er voor hem geen andere politieke keuze dan Groen! mogelijk, zegt hij. Zo staat Verrydt achter de visie van Groen! op "sociale aspecten zoal de mensenrechten en de aanpak van kansarmoede".

Verrydt vindt een groot deel van zijn eigen profiel terug in de Antwerpse lijsttrekkers Meyrem Almaci en Dirk Geldof. "Ik steun die jonge generatie volledige en geloof in de keuze voor jongeren", aldus nog Verrydt.
Nu in het nieuws