SBS en VMMa mogen belspelletjes uitzenden

Print
De Kansspelcommissie heeft de commerciële zenders VT4-VijfTV, VTM-KanaalTwee, AB3-AB4 en RTL de toelating gegeven om belspelletjes uit te zenden. De Franstalige zender MCM moet nog even wachten op een beslissing over zijn dossier.
Dat meldt voorzitter Etienne Marique van de Kansspelcommissie woensdag.

Sinds 1 januari van dit jaar is een kb van kracht met de wettelijke bepalingen rond de belspelletjes. Daarin staat dat minderjarigen er niet aan mogen deelnemen, er hoogstens 2 euro per spel mag worden ingezet en dat er maximum 5.000 euro kan worden gewonnen. Het besluit schrijft voor dat de Kansspelcommissie de controle op de spelletjes uitvoert.

Die commissie moet ook haar toestemming geven voor de belspelletjes. Vijf kandidaten hadden een dossier ingediend. Vier daarvan kregen woensdag een toelating. Wel werd voorzien in een reeks opmerkingen die binnen de maand moeten worden ingevuld, vooral omtrent correcte informatie naar de speler toe en naar vraagstelling. Ook werd een aanbeveling verstrekt om tot duidelijke communicatie te komen.

De belspelletjes kwamen onlangs onder vuur. De grote baas van RTL Nederland had immers toegegeven dat de spelletjes op zijn omroep niet helemaal volgens de regels van de kunst verliepen. In ons land kwamen zowat 160 klachten binnen bij de Kansspelcommissie.

.

Nu in het nieuws