Huis van Johnny Cash verwoest door brand

Print
Het huis van de in 2003 overleden countrylegende Johnny Cash, in de Amerikaanse Staat Tennessee, werd dinsdag verwoest door een brand. Volgens de krant "Hendersonville Star News" wordt de oorzaak van de brand nog onderzocht.
Het huis in de stad Hendersonville, nabij Nashville, werd op het moment van de brand gerenoveerd. Dat gebeurde op vraag van Barry Gibb, zanger van de Bee Gees, die het huis in januari voor 2,5 miljoen dollar kocht. Hij zou er deze zomer intrekken.

De brandweerchef van Hendersonville, Jamie Steele, kon de precieze oorzaak van het ongeluk nog niet aan de pers meedelen. Maar volgens hem is de brand vermoedelijk te wijten aan de materialen die werden gebruikt voor de belangrijke werken die in het huis werden uitgevoerd.

In het grote huis, voornamelijk opgetrokken uit hout, vonden er verschillende privé-concerten plaats van Cash met Bob Dylan of Kris Kristofferson, en met vedetten van de nieuwe generatie country, zoals Vince Matthews en Larry Gatlin. Cash en zijn vrouw June Carter woonden vanaf eind jaren 60 tot hun dood in het landhuis.
Nu in het nieuws